Obsessie

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 12:40

Een obsessie kan dodelijk zijn voor een relatie.

Wil je 24/7 samen zijn met een persoon zonder deze persoon ooit uit het oog te verliezen of niet aan hem of haar te denken, dan kan dit juist dat zijn waar de liefde onder lijdt. Ironisch genoeg kan dit betekenen dat je juist die relatie verliest waardoor je geobsedeerd bent. Leer hoe je deze uitdaging aan kunt gaan om echte, waarachtige liefde te vinden.

Wees je bewust van de gevaren van een obsessie voor een andere persoon.

Obsessie houdt daarnaast ook nog je persoonlijke groei en individuatie tegen. Het is niet mogelijk om alles wat je nodig hebt in het leven van een ander mens te krijgen, en proberen dit te doen zal de andere persoon verstikken en je achterlaten met een gevoel van afhankelijkheid en hulpeloosheid. Dit zijn allemaal negatieve uitkomsten voor zowel jou als de persoon waarmee je een relatie hebt

Zoek naar oprechte liefde.

Je houdt van een persoon omdat je bent wie je bent, niet omwille van wie die ander is. Deze persoon kan de dingen die aan jezelf ontbreken niet invullen; alleen jij kunt dat doen. Houden van is een keuze, niet iets dat vanuit een soort zaligmaking over je komt. Liefde is geen excuus of een afleiding van de uitdagingen in je leven. Liefde is geen manier om je te verstoppen voor de zware taak van het opgroeien, rijpen en het vinden van je eigen pad in het leven

Wees je ervan bewust dat een obsessie andere kansen kan afsluiten.

Terwijl je geobsedeerd bent over iemand, is het mogelijk dat je de beperkingen van de relatie niet ziet, noch haar houbaarheidsdatum. Ondertussen kan de persoon waar je beter bij past voorbij komen lopen, terwijl jij verslaafd bent aan een obsessieve, eenzijdige relatie. Door niet geobsedeerd te zijn over welke persoon in je leven dan ook, bevrijd je jezelf door de wetenschap dat de relaties waarin je verkeert de juiste voor jou zijn, en zo niet, dat je kunt beginnen met jezelf losmaken, om op zoek te gaan naar gezondere connecties.

Vergeet niet dat timing belangrijk is en dat niemand gelijk is.

De persoon waar jij bij bent heeft misschien prioriteiten in zijn of haar leven die je gewoon niet begrijpt. Geobsedeerd raken en als een gek hopen dat louter je aanwezigheid genoeg zal zijn om deze prioriteiten te veranderen, geeft een gebrek aan inzicht aan en suggereert dat je nodig de werkelijkheid onder ogen moet gaan zien. Mensen wiens plannen zich wijzigen omdat iemand anders hen onder druk zet, zijn geneigd om uiteindelijk een hekel aan diegene te krijgen. Dit is nu wellicht niet duidelijk merkbaar, maar uiteindelijk zal het aan de oppervlakte komen, en vaak als je zo diep verankerd bent dat het verliezen van die persoon aanvoelt alsof je een deel van jezelf verliest.Het is beter vanaf het begin realistisch te zijn over de mogelijkheden, dan je te verliezen in een fantasie over diegene en hem of haar te vleien en onder druk te zetten om maar van jou te houden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.